Jeugdkamp 2018

Een reeds warme maandag, 23/07, 11.00 u ’s morgens. Het was eindelijk zo ver!! Auto’s geladen, afscheid genomen, ieder kind een plaatsje gegeven… en weg waren we. Na een reis van ongeveer anderhalf uur ( voor zij die juist reden toch) aangekomen bij onze bestemming. Een zeer mooi, ruim vakantiehuis met vele slaapkamers. Een mooie rondleiding van de boer en zijn vrouw én de leuke verrassing dat er kamers met airco waren én dat we de schuur met de buitenkeuken mochten gebruiken om ons comfort te verhogen met deze hitte.
De eerste dag zijn we al meteen naar de “lokale Lilse Bergen” getrokken om een frisse duik in het water te nemen. Iedereen verfrist… op naar het huis om te eten, kamers in te delen, gezellig samen te zijn en de echte aftrap van het kamp te geven.
De tropische temperaturen hebben ervoor gezorgd dat we onze planning in de loop van de week wat moesten aanpassen of verzetten. Zo hebben we vaak aan (heet) water gezeten, hebben we in plaats van een vettige dag, slechts een halve vettige dag gehad. Het Bumb-ball-tornooi hebben we over twee dagen gespeeld (zoals de échten ook steeds een rustdag hebben voor de halve finales en finales!) en het lasershooten laat op de avond gepland (leuke bijkomstigheid: al die flikkerende lichtjes vielen extra op!). Al deze aanpassingen maakten ook dat jullie later in bed kwamen te liggen en ook langer mochten uitslapen. Twee van de weinige regels waar iedereen mee akkoord was ;-).
Korfballen hebben we niet kunnen doen omdat dat niet verantwoord was bij deze temperaturen. Maar de quiz was alweer een groot succes met vragen voor jong en minder jong. Ook moet gezegd dat boer Ted ons goed geholpen heeft om vooral de kleinsten een leuke tijd te bezorgen en kennis te laten maken met het leven op de boerderij. Zo mochten ze ritjes doen op de tractor, koeienkoeken geven aan de (u-raadt-het-nooit-) koeien, een tractor-pull-wedstrijd doen en last but not least heeft hij verschillende grote hooibalen verdeeld over de speelweide, die we konden gebruiken als schuilplekken bij het lasershooten.
Kortom ondanks het té warme weer hebben jullie allerlei goed georganiseerde activiteiten gedaan die stuk voor stuk de moeite waard waren. Iedereen heeft enthousiast deelgenomen aan alle activiteiten waardoor jullie van dit kamp een onvergetelijke week hebben gemaakt!
Ook nog onze dank aan de kookploeg voor het vele en goede eten!!!!
Hopelijk tot volgend jaar !

Sportieve en warme groeten,
Het kampteam!

[FAG id=1761]